DURI  MEDITACIJE

( narava daje sprostitev, zdravje in ustvarjalnost )

 

 

DURI   SANACIJE

 

 

( stopi nazaj v življenje )

 

moj KONTAKT IN PRIJAVNI OBRAZEC za online tečaje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 kako spet najt

SKOZI  ŠTIRI  DURI  ZREŠ … SVETLIKANJE,SVETLIKANJE …

 

svoboda.gif

kljuc.gif

 

za vstop klikni poljubno sliko  

SKOZI  ŠTIRI  DURI  GREM … RAJKO  JERAMA

 i Boga in notranji mir


DURI   PUBLIKACIJE

 

( spoznajte več o njegovih romanih in prevodih )

 

 

 

 

 

 

      

AKTUALNO / DOGODKI / DELAVNICE

DURI   POEZIJE  IN  VIZIJE

( stihi izpod Rajkovega peresa )

kljuc.gif

 

 

 

 

Priporočam namestitev pisav Averta in Ubuntu na tvoj računalnik (moja izbrana oblikovna podoba pa ne samo za pesmi),
saj bo ogled te strani s tem popolnejši. (klikni to povezavo)

 

© Rajko Jerama, 2007
 Brez predhodnega soglasja nosilca avtorskih pravic ni dovoljena reprodukcija, distribucija in javna priobčitev
(v celoti ali po delih) vseh literarnih vsebin na tej spletni strani in prav tako na vseh njenih podstraneh.

 

Meditacija je umetnost sproščanja. Najvišje stanje zavestnega duha se imenuje samadhi in v njem naš duh deluje s svojimi neomejenimi sposobnostmi. Eno od oblik meditacija je na zahod prinesel Mahariši Maheš Jogi. Ta modrost je namenjena praktičnim ljudem, ki vedo, da je Življenje več kakor samo bivanje.

Kaj je resnica? Kdo je Bog? kako najti boga? Odgovore od nekdaj daje ezoterika, starodavno znanje, Vede, upanišade, tantra. Joga je univerzalen ključ, ki odpira vse ključavnice. Joga je najstarejši sistem človeškega razvoja, ki obsega dušo, duha (um) in telo. Čeprav se današnje poučevanje joge bolj usmerja v telesni aspekt, je bistvo joge zdražitev s kozmosom, z univerzalno energijo, katere del smo.Joga je celovita znanost o življenju, ki jo ni mogoče raziskati do popolnost. Pomaga nam videti bolj jasno in razumeti bolj globoko nas same in svet v katerem živimo. Z jogo postajamo gospodarji svoje usode, ko k življenju pristopimo s polnim zavedanjem.Nekaj dejstev o jogi:Joga je psiho-fizična disciplina razvita v Indiji pred približno 5.000 leti.
Danes je najbolj poznan stil joge  HATHA JOGA, kjer so poudarjeni telesni položaji, dihalne vaje in meditacija.Joga izhaja iz Indije.Joga ni religija, čeprav je  povezana s hinduizmom in je osnovana na nekaterih hinduističnih prepričanjih (karma, reinkarnacija), ki je za Indijo specifično.Zahodna znanost je dokazala pozitivne učinke vadbe joge za astmo, srčne bolnike, epilepsijo, stres in drugo.Zakaj joga?Joga lahko vsakomur ponuja prav tisti košček, ki mu manjka. Stremimo k popolnosti in večji kvaliteti življenja. Za nekoga to pomeni zdravo telo, za drugega umirjene misli, vitalnost in notranjo lepoto. Resnica je v tem, da joga deluje na vse ravni človeka, kar spoznamo skozi redno jogijsko prakso – sadhano.Joga se je skozi tisočletja ohranila prav zato ker deluje za vsakogar in v vsakem starostnem obdobju. Je univerzalen ključ.Zakaj se joge učiti v skupini? Skupina ima mnoge prednosti. Najbolj dragocena je ta, da nismo prepuščeni sami sebi, saj programe joge pri nas vodijo strokovno usposobljeni učitelji joge. Učitelj joge na podlagi svojih osebnih izkušenj, znanja ter strukturiranega programa učenca vodi po pot joge varno in učinkovito.Skupina ponuja prostor za druženje, izmenjavo izkušenj in deluje na posameznika močneje zaradi principa sinergije.

vpliv prehrane na zdravo življenje in duhovni razvoj